Ajándék zenei válogatás íráshoz, művészeti alkotáshoz

Zenei válogatásomat ajánlom mindazoknak, akik inspiráló, kreativitás nyitogató zenét szeretnének hallgatni. Alkotás közben is megérintenek és megnyitnak ezek a zenék.

Először most azok közül mutatok néhány zenei albumot, amit a most formálódó sci-fi fantasy, vagy ha úgy jobban tetszik, tudományos fantasy regényem írása közben szoktam hallgatni.Ez a könyv izgalmakban, akció dús jelenetekben és líraiságban is sokat ad, a történelmi háttér és a társadalom alakulása nagy hangsúlyt kap, akárcsak a karakteralkotás. Az epizódszereplők kidolgozott karakterének ereje és a hátterük éppoly hangsúlyos, mint a több szálon futó cselekmény főbb szereplőinek.

Ehhez a monumentális munkához ezekből és hasonló epikus zenékből töltekezem fel.
Hallgatok komolyzenét is és improvizatív jazzt ugyanúgy, mint például magyar, vagy ír improvizatív epikus zenéket.

Válogatásaim közül publikálni fogok még, akit pedig külön is érdekelnek ajánlásaim, avagy nehezen talál megfelelő oldalakat, ahol minőségi zenéket tud hallgatni, letölteni, azoknak külön segítek megtalálni a megfelelőt az alkotáshoz, inspirációhoz. Választani természetesen nektek kell majd, hiszen annyira egyéni attitűdtől, beállítottságtól és ízléstől is függ, mi a neked való! :)

TIPP: Rendszeresen leülök zenét hallgatni egy szál füzettel és behunyom a szemem. Amikor átszellemülök, kinyitom és gondolkodás nélkül, csak a zenére koncentrálva leírom, vagy lerajzolom, ami csak eszembe jut. Néha szavak, egy-egy kép vázlata, de van, hogy megindul egy történeti szál bennem és csak folyik, folyik kifelé.

FONTOS: ha kipróbálod ezt az alkotási technikát, ne gondolkodj azon, hogy mi ez, vagy milyen ez, hanem csak hagyd, hogy azonnal, úgy, ahogy van, kijöjjön belőled! Majd máskor kijavítod, vagy átírod igény szerint! Ja és nem nézni, hallgatni!!! ;) Hamarosan olyan válogatásokat teszek ide, ahol nincs kép, mint itt.

Tessék, egyenlőre néhány album, fogok mutatni még! 





Jó szórakozást kívánok az alkotáshoz! 'Az alkotás mindenkiben ott van.' :)

Balogh Krisztina - író, képzőművész

A Sárkány az űrben című blog szerzője.


Megjegyzések