Követed már az új könyvemet?

Pengék hűsége

   Továbbra is követhetitek az új könyvemet, ezt egyelőre a Wattpadon oldottam meg.
Szabadon olvashatod, hogyan alakul, visszakövetheted, hogyan készül el, egészen az első, nyers változat felkerüléséig. Eddig 18 wattpados részre bontva, 9 fejezetet tettem fel, ami olyan 100 oldalnyi terjedelmet jelent. A hétvégén felkerül a 19. részlet.

Címe :
Pengék hűsége
Író:
Kriszta B. Kam - ezen az írói néven jelentetem meg.

   Az egy szálon futó cselekményű epikus fantasy regényről érdemes tudni, hogy egyes szám első személyű (kísérletképpen jelen idejű) narrációval követheted végig egy a sztori kezdetén 14 éves hajléktalan tolvaj fiú, Dilon Mcena életét, aki már-már borzongatóan rajong az éles fegyverekért, különösen jól bánik a tőrrel, s aki sokkal nagyobb tettekre hivatott, mint városról városra bujkálni és menekülni üldözői és saját maga elől.  olyan tettekre, amikkel alapjaiban avatkozhatna bele világa, a Staalni bolygó életébe.




   A fiktív helyszín és világ rajza apránként bontakozik ki, tekintve a főhős kevéske tudását és gyarapodó tapasztalatait, amikre mindentudó narrátor híján támaszkodhatunk.
  Lepusztult, kiölt, lelakott hely ez, ahol egy gazdag múlt és egy dicső nép, a Kalózok romjain tengetik életüket a gyakran egymással szemben álló városokba csoportosult túlélők, hosszú évtizedekkel az utolsó nagy háború után, ami a nagy szárazföld szinte teljes területét kietlen pusztasággá változtatta.
  Vajon a mindenkit sújtó természeti és gazdasági válság, ami középkori viszonyokba taszította a Staalni népeit, megoldható-e békés úton, vagy drasztikus megoldásra van szükség? Vajon ki diktál és ki áll az érdekek központjában? Hová lettek a Kalóz utazók, és tényleg figyelik-e még a bolygót? Ha igen, miért vannak itt a kémeik? Kit keres valójában az utolsó, immár távozott Báró, akit hátrahagytak a Peremvidéknek ezen a kihalásra ítélt csücskén az utazók? Mit akarhatnak a népek egy árva, az utcán tengődő fiútól, aki képtelennek érzi magát bármiféle elköteleződéshez? Miért menti meg az életét nagy hatalmú sötét mágia? Kicsoda valójában Dilon Mcena?
  A tizenévesek hétköznapi, lelki gondjai ugyanúgy megjelennek és végigkísérik hőseinket, mint ahogy a kamaszkorhoz és az ifjúvá váláshoz segítenek minket, úgymint a szeretet, a magányosság érzés, a félelem, a bátorság, a barátság, a mentori kapocs, a bizalom és a szerelem, igazi romantikus milliőt vonva hőseink köré.


  A Pengék hűsége a Cyselotok földjén című szintén készülő nagy-regény lazán kapcsolódó előtörténete.
Kissé darkos és fiatalos lendületű írásmód jellemzi, csipetnyi humorral és iróniával, ezért fiataloknak ajánlom olvasásra, nem csak a közép korosztálynak, ahová tartozom. :)

Beleolvashatsz a készülő nyers verzióba itt:

Pengék hűsége by Kriszta B. Kam

A könyv fülszövegét itt olvashatod a blogon:

Pengék hűsége fülszöveg






Megjegyzések