2050 - Könyvajánló

2050 - KÖNYVAJÁNLÓ

  Egy mai olvasmány részletet hoztam, mindjárt írtam is mellé egy rövid, de velős ajánlót nektek a kötethez, hiszen az ilyen szélsőségesnek is bátran mondható kincsek miatt érdemes különleges, magyar antológiákat forgatni, akár a vízparton heverészve.


 Hm...Van egy kis időm délelőtt, így újra előszedtem a 2050-et, és most ez az idézet jött szembe, kérlelve, hogy osszam meg veletek:

"...
Akkor telepítette Szellemet. Szervusz Csillag, mondta, és azt hittem, apa ott áll a hátam mögött. Mintha csak meg kellene fordulnom, és ott várna borostásan, mamuszban. Apa él, mégis él, a nyomtatóban készült gumicukorszív megmentette. De persze nem állt ott. Hetekig hittem, hogy ha követem a hangját, majd megtalálom a konyhában, a nevetése zárt ajtók mögül hangzott fel, én meg kétségbeesetten rohantam oda, hátha visszatért.
Csak a Szellem járt mindenütt. Anya hozta el kísérteni.
..."
(Moskát Anita: Gumicukorszív)


 Ez a részlet a 2018-ban megjelent 2050 című könyvből van, ahol ifjúsági történeteket találhatunk a jövőről. Tizenhárom ifjú és/vagy ifjúsági szerző tollából: Bégányi Dánieltől, Brandon Hacketen és Lackfi Jánoson át, Zelei Boriig írtak a kötetben hosszabb-rövidebb novellát.

Szívből ajánlom olvasásra, ha vérpezsdítő, modern gondolatokat szeretnél, de készülj fel, mert megrázó és egyben megdöbbentő, az, hogy milyennek látják ezek a magyar fiatalok a nem túl távoli jövőnket, a 33 évvel későbbi kamaszok életét.
Ez a könyv egy sírva nevető hullámvasút, merész, mégis aktuálisan minket foglalkoztató témákkal, amiket semmiképpen sem kerülhetünk meg, vagy söpörhetünk a szőnyeg alá. Vajon milyen lesz Magyarországon élni akkor? Milyen, amikor a gyerekek perelik a szüleiket a jogaikért? Milyen egy virtuális gimi? Milyen lesz a retinaalapú virtuális valóság? A droinagyi? Az emberi szellem mentése mondjuk a család gyászának enyhítésére? A folytonosan a virtuálisan keringő adataink, életképeink, videóink közvetlen hozzánk kapcsolásanak veszélyei, például a hekkerek teljesen új, testileg is kiszolgáltató támadásaival? Milyen lesz a szerelem? Milyenek a drónok? Mindez családok hétköznapjain keresztül bemutatva, a kamaszok, a fiatalok szemével.
Ajánlom sok szeretettel, ha még nem olvastad, egyszerűen kihagyhatatlan!





Megjegyzések

  1. I am by name Miss jane, And I am so happy to testify about a great spell caster that helped me when all hope was lost for me to unite with my ex-boyfriend whom I love so much. I had a boyfriend that love me so much but something terrible happens to our relationship one afternoon when his friend that was always trying to get to me was trying to force me to make love to him just because he was been jealous of his friend that I was dating and on the scene my boyfriend just walk in and he thought we had something special doing together, I tried to explain things to him that his friend always does this whenever he is not with me and I always refuse him but I never told him because I did not want the both of them to be enemies to each other but he never believed me. he broke up with me and I tried times without numbers to make him believe me but he never believed me until one day I heard about the DR. AKHERE and I emailed him and he replied to me so kindly and helped me get back my lovely relationship that was already gone for two months. Email him at: AKHERETEMPLE@gmail.com or call / WhatsApp: +2349057261346

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá: